طی واقعه حمله معترضان به نتیجه انتخابات در آمریکا، عکسی در فضای مجازی پخش شد که باعث تعجب خیلیها شد. عکس فردی که در کاخ سفید سازه کَتین یا به اصطلاح جارو دستی را همچون مشعل مجسمه آزادی به دست گرفته است. اما شما اگر دوخط تاریخ بخوانید نه تنها متعجب نمیشوید بلکه اصلاً متعجب هم نمیشوید.
بله همانطور که نمیدانید ابتدا در دست مجسمه آزادی سازه کَتین (سوغات امیرکلا) بود. حال سؤال برایتان پیش میآید که چرا؟! سؤال خوبی است؛ و پاسخش هم در تمام تاریخ بَشِنّیه. (ریخته است)
داستان از این قرار است که ابتدا آمریکا و امیرکلا یک کشور پیوسته بودند. (علت تشابه اسمی آنها هم همین است). بعدها امیرکلا آمریکا را در سطح و اندازه خویش ندید و تقاضای استقلال کرد، آمریکا – که همهی داراییاش امیرکلا بود – مخالفت کرد اما امیرکلا – که حمایت بابُل را داشت – موفق شد و به جایی که لیاقتش را داشت ملحق شد، یعنی مازندران. بعد از استقلال امیرکلا از آمریکا ایالتهای دیگری همچون کالیفرنیا و… تقاضای استقلال دادند ولی چون حمایت بابُلیها را نداشتند هنوز هم موفق نشدند. بعد از این واقعه – که ضربه سختی به آمریکا زد – آمریکا سازه کَتین را از مجسمه آزادی حذف و مشعل که نماد آتشی بود – که امیرکلاییها به دل و جان آمریکاییها زدند – را جایگزین کرد.
حال سؤال دومی که به ذهنتان میآید این است که چرا در دستان مجسمه آزادی سازه کَتین بود؟! این سؤال خوبتر است. برای پاسخ به این سؤال بیایید با هم چند نمونه کاربرد سازه کَتین را بررسی کنیم:
۱- به عنوان گیتار برای کشف استعدادهای هنری کودکان
۲- به عنوان اسب برای کشف استعدادهای ورزشی کودکان
۳- نوعی سلاح سرد برای درمان کودکان شلوغ و نافرمان (به شلمون شماره هشت مراجعه نمایید!) به طوری که با فرود آمدن سازه کَتین بر ماتحت فرزند، تا چند روز – و بسته به شدت فرود – گاه تا چند ماه، نشستن برای فرد مصدومْ نفسگیر و طاقتفرسا میشود.
۴- البته افراد معدودی هم برای نظافت از آن استفاده میکنند.
حال با این تعاریف فکر میکنم متوجه اهمیت سازه کَتین شده باشید. راستی! یک عدد سازه کَتین به فروش میرسد. اصل امیرکلا، دست دوم (فقط یه سناتور آمریکایی صبح به صبح مجلس سنا رو تمیز میکرده باهاش.)
جهت سفارش به روابط عمومی شلمون مراجعه نمایید.
+ مطلب بالا از شلمون یازدهم بود. بقیه مطالب و کاریکاتورهای این شماره از نشریه رو اینجا مطالعه کنید!